Bygga nytt badrum

När det är dags att bygga ett nytt badrum är det viktigt att tänka till ordentligt i planeringen. Har man ett badrum med ganska liten golvyta gäller det att planera smart för att maximera förvaringsutrymmet och samtidigt få en känsla av luft och rymd.

Eller så kanske du har ett oanvänt rum vägg i vägg som skulle kunna ge dig mer plats till badrummet. Det är också ett alternativ för dig som älskar rymliga badrum med plats för både badkar, dusch och kanske en bastu.

Vi hjälper dig gärna med planeringen så att du får ett badrum som uppfyller dina drömmar och behov.

Ordna med smart förvaring

Brist på förvaring är ofta det som ställer till det i ett badrum. Det blir ganska många föremål som ska in i badrummet. Allt från skönhetsprodukter till hårtorkar, handdukar, toalettpapper och mycket mer. Därför är det viktigt att försöka få in så mycket förvaringsutrymme som möjligt.

Men det behöver inte betyda att du köper fler skåp. Det går att få till smarta lösningar som är integrerade i inredningen. Att mura in en nisch i väggen för schampoflaskor i duschen blir både snyggare och mer stabilt än någon ranglig metallhylla.

Lättare att städa blir det också. På samma sätt kan man enkelt skapa en vägghylla genom att flytta ut den nedre delen av väggen några centimeter. Ytan ovanpå blir en vägglång hylla och det kommer inte att kännas som att någon större del av golvytan försvinner. Hör gärna av dig till oss så kan vi visa på fler smarta alternativ.

Takdusch

Tänk gärna tidlöst

Ett badrum gör man inte om lika ofta som andra delar av huset. Därför kan det vara smart att tänka så tidlöst som möjligt när du gör planeringen. Kommer du verkligen att tycka att det där stormönstrade kaklet är snyggt om fem år eller är det kanske bättre att välja något neutralt och istället köpa fina handdukar och en badrumsmatta som sätter accent?

Även om du planerar att sälja din bostad om några år så är det en fördel att renovera med lite mer neutrala lösningar så att inte badrummet blir till en punkt som drar ner priset för att det inte passar de potentiella köparnas smak. Välj gärna enkelt vitt eller naturmaterial som sten så kommer ditt badrum att hålla stilen under lång tid framöver.

Du kan gärna ta ut svängarna lite mer i valet av badrumsmöbler då de är enklare att byta ut och uppdatera med tiden.

Kontakta oss så hjälper vi dig med rådgivning så att du får ett badrum som du kommer att vara nöjd med under lång tid framöver.

Ett snyggt badrum som håller - både i materialen och i stilen